Heart for Dance

Wat is peuter/kleuterballet?


Spelenderwijs worden kinderen de grondbeginselen van het dansen aangeleerd. Zowel in de klassieke richting als bijvoorbeeld hip hop, jazz en street dance. Vanaf 6 jaar kan er besloten worden voor welke richting er gekozen kan worden. Beiden richtingen zijn natuurlijk ook goed mogelijk.

Naast de rek en strek oefeningen, ter bevordering van de lenigheid en houding, is het belangrijk dat de kinderen ritmisch leren tellen. Hierdoor is het makkelijker om de basistechnieken van het dansen onder de knie te krijgen.

Tijdens de lessen leren kinderen ook om te improviseren. Op muziek worden sprookjes en dagelijkse bezigheden uitgebeeld. Het kan zijn dat de kinderen zich mogen verkleden om zich nog beter in hun rol in te leven. Daarnaast kan er ook met diverse attributen gedanst worden om het juiste gevoel bij de kinderen naar boven te halen.

Bij deze wijze van lesgeven worden ritmegevoel, lichaamshouding en souplesse gestimuleerd. Wat allemaal weer ten goede komt aan de algemene ontwikkeling van de leerling.


peuter

Voor wie peuter/kleuterballet?

  • Alle kinderen van 2 t/m 4 jaar zijn van harte welkom.
  • De inhoud van de dans- en muziekspellen is zo opgezet dat peuter/kleuterballet voor zowel meisjes, als jongens leuk is.
  • De kleutergroepen zijn nooit groter dan 15 leerlingen zodat iedereen veel aandacht krijgt

Kleding

  • Voor elke lesgroep bestaan:kledingvoorschriften.
  • Bij de proefles kan informatie worden ingewonnen bij de docente over de kleding.

Lestijden:

Zaterdag: 10.00 - 10.45 uur 
 

Heart For Dance

Don Bosco
Julialaantje 26
2283 TB Rijswijk
Tel 06-42997315
heartfordance@zonnet.nl

Stuur ons een email